latinica  ћирилица
25/05/2015 |  15:07 | Аутор: СРНА

У уторак облачно са кишом и пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, док ће на југу бити суво и претежно сунчано, саопштили су метеоролози.
киша - Фото: ТАНЈУГ
кишаФото: ТАНЈУГ

Ујутро ће преовладавати облачно вријеме са мјестимичном кишом, која ће бити чешћа на сјеверу и сјевероистоку, док ће на крајњем сјеверозападу бити дијелом суво, а на југу промјенљиво облачно, са сунчаним интервалима, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Јутарња температура од седам до 12, а највиша дневна од 14 до 19, на југу до 22 степена Целзијусова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар слаб до умјерене јачине сјеверног и сјеверозападног смјера.

У Републици Српској и ФБиХ данас преовладава облачно вријеме са кишом и пљусковима.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница два, Чемерно шест, Мраковица и Купрес осам, Дринић, Гацко, Хан Пијесак и Калиновик 10, Ливно и Соколац 11, Мркоњић Град, Невесиње, Дрвар и Јајце 12, Рибник, Србац, Бихаћ, Бугојно, Градачац, Сански Мост и Сарајево 13, Нови Град, Бањалука, Добој, Приједор и Тузла 14, Билећа, Бијељина и Столац 15, Зеница и Фоча 16 степени Целзијусових.

У Сребреници, Требињу, Зворнику и Чапљини у 14.00 часова измјерено је 17 степени Целзијусових, у Рудом, Горажду и Мостару 18, а у Неуму 19 степени Целзијусових.