latinica  ћирилица
25/05/2015 |  15:13 | Аутор: СРНА

Гашић: Војска Србије обавља процјену терористичких пријетњи

Министар одбране Србије Братислав Гашић изјавио је да је Војска Србије предузела све мјере да се терористичке активности из региона не пренесу у Србију.

Подносећи извјештај о раду Министарства у првом тромјесечју пред скупштинским Одбором за одбрану и унутрашње послове, Гашић је рекао да на административној линији са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбједности није било угрожених припадника Војске Србије.

Он каже да је Војска Србије спремна и способна да одговори на све евентуалне пријетње и да се стално обавља процјена изазова и ризика, преносе београдски медији.

Гашић је, између осталог, подсјетио да је почетком године окончана процедура усвајања Индивидуалног акционог плана програма "Партнерство за мир" као највишег облика сарадње у том програму, који не подразумијева чланство Србије у НАТО.

Говорећи о паду војног хеликоптера, у коме је током мисије спасавања бебе живот изгубило седам лица, Гашић је рекао да се тим случајем бави тужилаштво и да ће оно јавност обавијестити шта се тачно догодило.