latinica  ћирилица
25/05/2015 |  15:57 | Аутор: СРНА

Русија: Пребродити тешкоће на тржишту оружја

Москва се у трговини оружјем све више суочава са агресивним отпором других земаља, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин на састанку Комисије за војну и техничку сарадњу.
Предсједник Русије Владимир Путин - Фото: РИА Новости
Предсједник Русије Владимир ПутинФото: РИА Новости

"Наравно, морамо да радимо у компликованој ситуацији. Све више смо суочени са покушајем директне противакције и понекад ти покушаји излазе из оквира конкурентске борбе, отворено су агресивне природе и можда се користе политички инструменти као прикривени начини конкурентске борбе", нагласио је Путин, преноси ТАСС.

Руски предсједник затражио је "развој војних и техничких контаката са свим савезницима Москве и стратешким партнерима те непрестано спровођење програма замјене увоза у сектору одбране и пробој на нова тржишта".

Према његовим ријечима, Русија, без сваке сумње, мора да иде даље, да користи више стандарде, развија нову генерацију оружја и војног оруђа те да припреми вриједну замјену за специјалисте високе класе и појача своје позицијЕ на глобалном тржишту.

Путин је подсјетио да је извоз руских одбрамбених производа прошле године износио више од 15,5 милијарди долара и да је тај ниво одржан у протекле три године.

"Русија заузима друго мјесто на глобалној листи снабдјевача оружјем и одбрамбеном опремом и то је сигурно велики успјех на тако компликованом и динамично развијеном тржишту", закључио је Путин.