latinica  ћирилица
25/05/2015 |  19:46 | Аутор: Б92

Најјезивији ријалити програм: Учесници преживљавају Други свјетски рат

Чешка телевизија “ЦТ” почела је са емитовањем ријалити емисије чија је радња смјештена у Другом свјетском рату.
Аушвиц (илустрација) -
Аушвиц (илустрација)

Назив овог ријалитија је “Одмор у протекторату“ и прати живот седмочлане породице за вријеме нацистичке окупације. Учесници су смјештени у планинској брвнари без струје и воде. Да би све било у духу времена и амбијента породица носи одјећу из тог временског раздобља.

“Жељела сам да прикажем како је изгледао живот у вријеме окупације и да га учиним што реалистичнијим“, рекла је једна од ауторки емисије Зора Цејнкова.

Продуценткиња емисије Ленка Полкова изјавила је да су припреме за овај ријалити трајале двије године и да се за учешће у емисији пријавило више стотина породица. Продуценти серије су изабрали и баку која је преживјела нацистичку окупацију.

Породица у овом ријалитију мораће да се снађе и са Гестапо шпијунима, као и са војницима који ће угрожавати њихове животе, за то вријеме мораће да се сналазе и са недостатком хране.

Новинари “Тајмса“ су се саркастично нашалили: “Срећом, ова породица неће доживјети судбину 82.309 Јеверја који су из протектората послати у концентрационе логоре“.

Креатори овог ријалитија не виде ништа спорно у томе што желе да упознају људе са овим временским раздобљем и Другим свјетским ратом.