latinica  ћирилица
25/05/2015 |  20:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Бомбардовање положаја екстремиста у Палмири

Сиријске ваздухопловне снаге интензивно су данас бомбардовале положаје Исламске државе у и око града Палмире, који је у четвртак пао у руке екстремиста, а државни медији јављају да је у ударима "погинуло више од 50 терориста".
Палмира - Фото: РТС
ПалмираФото: РТС

- Ваздухопловне снаге погодиле су више од 160 циљева Исламске државе - јавила је агенција АФП, позивајући се на неименоване војне изворе.

Према том извору, у нападима у предграђима Палмире у источној провинцији Хомс има и рањених и погинулих екстремиста, а уништено је и оружје, као и возила са машинкама.

Сиријска државна телевизија је јавила да је "више од 50 терориста Исламске државе" погинуло у ваздушним нападима.

Истовремено, сиријска Опсерваторија за људска права је саопштила да је најмање четворо цивила погинуло, а на десетине рањено у нападима, најжешћим од како су у четвртак борци Исламске државе заузели Палмиру.

Представник сиријске војске је потврдио ове нападе, додајући да су на њиховом удару и налазишта природног гаса у Ал-Хаилу, као и сви путеви који воде у Палмиру.

Опсерваторија је јуче саопштила да је Исламска држава, откад је освојила Палмиру, погубила 217 особа, међу којима 67 цивила, укључујући и 14 деце. Нека од погубљења су извршена одсјецањем главе.

Сиријских државни медији су објавили како су припадници Исламске државе у Палмири побили најмање 400 цивила, већином жена, дјеце и стараца.