latinica  ћирилица
25/05/2015 |  21:42 | Аутор: 24sata.hr

Полицајцима у пицу убацио марихуану

Власник пицерије у Тел Авиву је на пицу за двојицу полицајаца умјесто оригана ставио синтетичку марихуану. Обојици је одмах позлило и хитно су пребачени у болницу.

Власник пицерије у Израелу ухапшен је јер је у пицу за двојицу полицајаца убацио синтетичку марихуану, познатију под именом "Мистер Најс Гај". Обојици полицајаца позлило је одмах након јела те су хитно хоспитализовани.

- Знао сам да је пица за полицајце, али мушкарац с којим сам разговарао звучао ми је "кул" преко телефона и рекао ми је да ставим што год желим на њу. И зато сам, умјесто оригана, по пици посуо мало "Најс Гаја" - рекао је полицији власник Холон пицерије.

Након што су појели пицу, полицајци су хитно превезени у болницу у Тел Авиву. Повраћали су, тресли су се и имали вртоглавицу. Тестови су показали да су конзумирали дрогу.

Израелска полиција рекла је да је ријеч о врло озбиљном инциденту и да ће тражити судски налог за затварање пицерије. Сматрају да је то у интересу јавне безбједности.

Власник пицерије у петак се мора појавити на суду.

Иначе, "Мистер Најс Гај" је један од типова синтетичке марихуане, који се сматра много опаснијим од "обичне" марихуане зато што се његов активни састојак јаче веже за рецепторе канабиса у мозгу.