latinica  ћирилица
26/05/2015 |  08:11 | Аутор: РТРС

Промјенљиво с повременом кишом

У Републици Српској данас ће бити промјенљиво до претежно облачно вријеме, повремено са кишом и пљусковима, на југу суво и претежно сунчано, према вечери могући по који пљусак.
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Ујутро ће преовлађивати облачно уз мјестимичну кишу која ће бити чешћа на сјеверу и сјевероистоку, а на југу промјенљиво облачно са сунчаним интервалима. Током дана се задржава промјенљиво с повременом кишом, пљусковима, могућа је и грмљавина, али ће бити и периода сувог времена. На југу претежно сунчано, а поподне и увече облачније са пљусковима.

Вјетар слаб до умјерен западни и сјеверозападни, у Посавини и Семберији поподне појачан. Највиша дневна температура ваздуха од 15 до 20 степени Целзијусових, на југу до 22, у вишим крајевима од 10 степени.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Промјенљиво са повременом кишом. Ујутру и преподне облачно са слабом кишом, током дана смјене периода са пљусковима и сувог времена. Средином  дана и поподне могући и краћи сунчани интервали. Вјетар слаб сјеверозападни, током дана умјерен и пролазно појачан. Максимална дневна температура око 17 степени.