latinica  ћирилица
26/05/2015 |  11:25 | Аутор: СРНА

Градишка- Дончић поново одбио да преда дужност Граховцу (ВИДЕО)

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Градишка Урош Граховац ни данас није преузео дужност од смијењеног предсједника Радислава Дончића, иако је Окружни суд Бањалука 21. маја донио рјешење да су легалне одлуке о смјенама скупштинског руководства донесене на ванредној сједници.

Граховац је рекао да се данас око 9.00 часова састао са Дончићем, али да је он одбио да преда дужност, "правдајући се да рјешење нема поуку о правном лијеку".

- Дончић је раније изјављивао да ће предати дужност када Суд донесе одлуку. У судском рјешењу наводи се да по пријему одлуке Дончић без одгађања мора да преда дужност, а с обзиром на то да је ријеч о управном акту нема поуке о правном лијеку, што не одгађа извршење - навео је Граховац.

Он је додао да ће о свему обавијестити Окружни суд у Бањалуци.

Поводом тога што је Окружни суд у Бањалуци донио рјешење, из општинске управе најавили су конференцију за новинаре у Међународном прес-центру у Бањалуци, којој ће присуствовати смијењени предсједник Скупштине општине Градишка Радислав Дончић, начелник ове општине Зоран Латиновић, посланик у ПС БиХ Ђорђо Крчмар и посланици у НСРС Милан Шврака и Горан Ђорђић.

На ванредној сједници Скупштине општине Градишка 23. фебруара нова скупштинска већина, коју чини 10 одборника СНСД, два ДНС, један Народне странке "Радом за бољитак" и четири одборника који су иступили из Клуба СДС, донијела је одлуке о смјенама скупштинског руководства, начелника одјељења у локалној управи, директора и надзорних одбора јавних установа и предузећа.