latinica  ћирилица
26/05/2015 |  14:15 | Аутор: СРНА

Котор Варош: "Дермал" проширује производне капацитете

Фабрика обуће "Дермал" из Котор Вароша тренутно запошљава 330 радника, а изградњом нове производне хале биће запослено нових 80 радника.
Котор Варош - Фабрика обуће "Дермал" - Фото: СРНА
Котор Варош - Фабрика обуће "Дермал"Фото: СРНА

"Само у прошлој години запослено је 80 нових радника, а због велике потражње специјалне, намјенске и модне обуће и све већег извоза готове обуће планирамо повећати капацитете отварањем новог производног погона и упослити још 80 радника", рекао је Срни директор Фабрике обуће "Дермал" Раденко Бубић.

Бубић је навео да ће нови објекат бити завршен до краја јула, а након тога ће се дневно производити 400 пари ципела из властитог производног погона, које ће бити дистрибуисане на инострано тржиште.

Након прошлогодишње испоруке 30.000 пари ципела за "Октоберфест" у Минхену и 160.000 пари ципела за енглеску и француску војску, у "Дермалу" настављају са извозом обуће на њемачко и аустријско тржиште, али и на простор бивше Југославије.

"У овој години већ смо договорили испоруку обуће за припаднике МУП-а Србије, а захваљујући улагањима у опрему у износу од милион марака наставићемо са испоруком женског модног програма на њемачко тржиште", рекао је Бубић.

Захваљујући константном улагању и проширењу производних погона, ова фабрика је прошле године повећала извоз готових производа за 30 одсто, а очекује се да се тај тренд повећања обима производње и укупне реализације послова настави и у овој години.

"Додјелом субвенција од Министарства финансија и Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске реализовали смо велики број пројеката, прије свега кроз запошљавање, а паралелно са тим побољшавали смо конкурентност и успоставили систем квалитета у складу са стандардима", нагласио је Бубић.

Фабрика обуће "Дермал" награђена је ове године од Привредне коморе Републике Српске за препознатљив квалитет бризгане обуће и развој домаћег производа.