latinica  ћирилица
26/05/2015 |  14:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Матарела: Црна Гора спремна за НАТО

Италијански предсједник Серђо Матарела, који борави у званичној посјети Црној Гори, увјерен је да је та држава спремна за НАТО и да ће добити позив за чланство до краја ове године.

Након сусрета са црногорским предсједником Филипом Вујановићем на Цетињу, подсјетио је да су двије државе уједињене не само близином и морем, већ и историјским везама, али и заједничком будућношћу у Алијанси и Европској унији.

"Црна Гора и Италија имају велике билатералне односе. Поменућу стратешки Споразум о сарадњи, добро сарађујемо у области економије и правде. Овај споразум нам нуди могућност сарадње на многим пољима", истакао је Матарела.

Шеф државе је нагласио да му је задовољство што је први предсједник Италије који је посјетио Црну Гору након 32 године и од обнављања њене независности, преноси портал ЦДМ и додаје да је Вујановић посјету Матареле оцијенио историјском, а Италију стратешким партнером.

Он је прецизирао да сарадјују у многим областима и да су у посљедњих десет година италијански инвеститори у Црну Гору уложили 580 милиона евра, као и да су у посљедњих пет година највећи инвеститори у држави.
"Захваљујем на спремности да са највише позиције у Италији подржите чланство Црне Горе у НАТО савезу", поручио је Вујановић.