latinica  ћирилица
26/05/2015 |  16:15 | Аутор: СРНА

Граховац: Блокиран развој општине Градишка

Новоизабрани предсједник Скупштине општине Градишка Урош Граховац рекао је данас да је блокиран развој општине јер локални парламент не ради већ пет мјесеци.

Он је нагласио да су заустављене инвестиције и да се неодговорно понашају они који одбијају да предају власт.

"Прије неколико дана инвеститор који је хтио да уложи око 30 милиона марака у Агро-индустријску зону у Новој Тополи и запосли око 300 радника, одустао је од тога јер му је начелник општине Зоран Латиновић на питање када ће бити одржана скупштина и донијете одлуке важне за ту инвестицију, одговорио да то неће бити ни за годину дана", нагласио је Граховац.

Он је додао да је несхватљиво да најодговорнији човјек општине каже да је битно да има само усвојен Буџет, када је јасно да се никакве битне одлуке за развој општине не могу доносити без Скупштине општине.

Граховац је на конференцији за новинаре рекао да је неодговорно од смијењеног предсједника Скупштине општине Радислава Дончића што одбија да изврши рјешење Окружног суда и изврши примопредају дужности.

"У рјешењу, којом се жели деблокирати рад скупштине, наведено је да се хитно мора извршити примопредаја, а ако друга страна сматра да има правних празнина у рјешењу има право да поднесе тужбу, што не одлаже извршење", нагласио је Граховац.

Он је истакао да ће највјероватније рјешење Окружног суда морати да буде извршено уз асистенцију Судске полиције или МУП-а Српске.