latinica  ћирилица
26/05/2015 |  17:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Скопље: Трећи сусрет без закључака

Трећи сусрет лидера четири највеће македонске партије, ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ, СДСМ-а и ДПА, завршен је у Скопљу без конкретних закључака.

Македонски медији су пренијели да су лидери ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и опозионог СДСМ-а Зоран Заев информисали Али Ахметија и Мендуха Тачија о преговорима које су они имали са представницима ЕУ у Стразбуру прошле седмице.

Данашњи сусрет је завршен а да оквири преговора о превазилажењу вишемјесечне политичке кризе у Македонији, највеће од њене независности, нису договорени.

Послије вишечасовног сусрета иза затворених врата, Груевски, Ахмети и Тачи нису давали изјаве.

Заев је новинарима рекао да очекује да је наставак преговора договорен за почетак наредне седмице.

У међувремену Заев је најавио да ће наставити са објављивањем "медијских бомби" у оквиру пројекта Истина о Македонији који, како тврди, говоре о умјешаности актуелне власти у корупцију и криминал.

Нове "медијске бомбе", најавио је Заев биће представљене испред зграде владе гдје активисти СДСМ-а и представници удружења грађана кампују од 17. маја, када је одржан велики антивладин митинг на којем је тражено да Груевски поднесе оставку.

Истовремено, испред зграде Собрања кампују присталице Груевског који су ту од 18. маја, када је одржан велики митинг подршке премијеру.