latinica  ћирилица
26/05/2015 |  20:08 | Аутор: РТРС

Не стишава се бура на релацији Стевандић - СДС (ВИДЕО)

И данас се ломе копља у бањалучком СДС-у.
Стевандић - СДС - Фото: РТРС
Стевандић - СДСФото: РТРС

Бивши члан ове странке, Ненад Стевандић, сматра да није испоштована процедура за одржавање сједнице Градског одбора СДС-а, јер није било довољно чланова за рад овог тијела, те да је засједање прошло више у нападима на предсједника Градског одбора Огњена Тадића, него на њега.

Из Градског одбора СДС-а одговарају да енергија с којом Ненад Стевандић атакује на СДС не говори о његовој досљедности, јер му је ово, како наводе у саопштењу, осми пут да мијења страначки дрес.

Из овог одбора саопштено је и да је њихов рад, као и рад комплетног СДС-а, транспарентан, а од, како кажу, режимских медија, очекују, да престану да воде "Додиков пројекат" рушења СДС-а.

Ненад Стевандић тврди да већина чланова Градског одбора СДС-а није синоћ дошла на сједницу овог страначког тијела. Додаје и да је Огњен Тадић, сам себи саставио Градски одбор који, каже, није изабран по статуту.

"Морам рећи да Тадић није кандидован ни за Главни одбор, већ ће га Младен Босић тамо кооптирати. Тадићев легитимитет постоји само тамо гдје има довољно Бакирових руку да га потврди", каже Стевандић, бивши члан СДС-а.

Потврду своје оставке на адресу бањалучког СДС-а данас је и званично упутио Миленко Јаћимовић. И то на мјесто потпредсједника Градског одбора СДС-а, али и на чланство у странци.

Раме уз раме са Јаћимовићем, чланску карту вратило је још десет присталица СДС-а.