latinica  ћирилица
27/05/2015 |  15:13 | Аутор: СРНА

СМ БиХ: Спремност за економске реформе

Савјет министара БиХ саопштио је данас да је спреман да најкасније до 15. јуна, заједно са владама Републике Српске, ФБиХ и Дистрикта Брчко, Европском комисијом и међународним финансијским институцијама представи јасно дефинисану економску реформску агенду.
Сједница Савјета министара БиХ - Фото: СРНА
Сједница Савјета министара БиХФото: СРНА

Та агенда, истичу у Савјету министара, била би базирана на обавезама БиХ према Споразуму о стабилизацији и придруживању са ЕУ, Споразуму за рад и запошљавање, нацрту економских реформи са састанка на Јахорини, као и приједлозима економских реформи влада и послодавца.

- Сматрам да економске реформе, уз већ почете реформе јавне администрације, уз израду механизма координације на којем Савјет министара БиХ већ активно ради, те уз кредибилну реализацију обавеза из ССП-а, представљају кључне активности које би нам врло брзо требало да обезбиједе значајан искорак у ЕУ интеграцијама и омогући подношење апликације за чланство, што би био нови квалитет на путу ка ЕУ интеграцијама - рекао је предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић.

Савјет министара БиХ, како је истакнуто, остаје потпуно посвећен кључним приоритетима, а то су европски пут БиХ, побољшање пословног окружења и конкурентности владавина права, као и унутрашња и спољна стабилност БиХ.