latinica  ћирилица
28/05/2015 |  12:24 | Аутор: Б92

Србија без Митровића, Марковића, Настасића и Радоје на ЕП

Млада репрезентација Србије биће ослабљења на предстојећем Европском првенству у Чешкој, јер ће га пропустити Митровић, Марковић, Настасић и Радоја.
Лазар Марковић (ФОТО: James Maloney) -
Лазар Марковић (ФОТО: James Maloney)

Док њемачки Шалке не допушта Настастићу да игра током љета, Селтин Радоја је оперисао препоне, а проблеме са повредама имају и звезде Андеерлехта и Ливерпула.

"Митровић и Марковић су под упитником. Нападач Андерлехта дуго вуче једну неугодну повреду, а данас или сутра знаћемо и дефинитивно каква је ситуација око Марковића", рекао је селектор Младен Додић.

Додић, ипак, није превише разочаран што неће моћи да рачуна на момке који играју у најјачим европским лигама.

"Нама су на предстојећем шампионату неопходни прије свега здрави и мотивисани играчи. Они који ће у потпуности бити спремни да оправдају повјерење и обрадују наш народ у Србији и дијаспори. Зато је најбоље да на вријеме знамо на кога све можемо да рачунамо у пуној мјери", рекао је Додић.

Лист "Спорт" сазнаје да ће Митровића највјероватније замијенити нападач Чукаричког Никола Стојиљковић, који ће се придружити Александру Пашићу и имењачу Чаврићу у шпицу.

Поред њих, на У-21 ЕП у Чешкој играће голмани Дмитровић, Перић, Стевановић, затим Стојковић, Петровић, Ћирковић, Пантић, Петковић, Брашанац, Јојић, Чаушић, Славољуб Срнић, Костић, Ковачевић, Милуновић.

Додић ће играче окупити 1. јуна, припреме ће почети у етно селу Станишићи код Бијељине, а премијеру на ЕП имаће 17. јуна против Њемачке.

Потом Србија игра са домаћином Чешком 20. јуна, а посљедњи меч у групи је три дана касније са Данском.

У групи Б су Енглеска, Италија, Португал и Шведска.