latinica  ћирилица
28/05/2015 |  14:04 | Аутор: СРНА

Шпирић: И даље изостаје спремност за борбу против тероризма

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић, сматра да постоји потпуна неспремност овог дома да разговара о озбиљним питањима, што је данас показала и расправа о терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је рекао да је на прошлој сједници тражио информацију о терористичком нападу у Зворнику, мислећи при томе да у Представничком дому постоји политичка спремност да се осуди сваки терористички акт било гдје у БиХ.

"Нажалост, овдје нема такве спремности. Траже се информације о редовним активностима данас ентитетских, а сутра кантоналних министарстава унутрашњих послова да би се антитерористичке активности разводниле", рекао је Шпирић у Сарајеву.

Он каже да би било логично да је парламент БиХ једним закључком дао неподијељену подршку агенцијама да наставе борбу против тероризма.

Шпирић је поновио да највише институције БиХ постају колијевка за његовање тероризма.

"Волио бих да направим грешку у овој оцјени и да ме вријеме испред нас демантује", поручио је Шпирић.

Безбједносне агенције и Тужилаштво БиХ даће одговор на питање да ли у БиХ постоји организација која финансира и подстрекава тероризам, рекао је министар безбједности БиХ Драган Мектић, представљајући посланицима Представничког дома извјештај Савјета министара о терористичком нападу у Зворнику и акцији "Рубен" коју је након тога спровео МУП Републике Српске.