latinica  ћирилица
28/05/2015 |  15:13 | Аутор: СРНА

Вучић: Крајем године бољи услови за запослене

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је на 15. конгресу Савеза самосталних синдиката Србије да Влада не може да истраје на економским реформама без подршке синдиката и поручио да ће запослени у Србији већ крајем године бити неупоредиво задовољнији него што су данас.
Александар Вучић - прес - Фото: СРНА
Александар Вучић - пресФото: СРНА

"Бескрајно вам хвала на томе зато што сте показали да и у тешким тренуцима знате шта је то што је најважније за земљу, шта је оно што ви можете да очекујете и шта је оно што су реалне могућности државе Србије", рекао је Вучић у обраћању на конгресу у Дому синдиката у Београду.

Вучић је саопштио да ће, захваљујући мјерама фискалне консолидације, дефицит буџета Србије закључно са 31. мајем бити свега 26 милијарди динара, што је значајно мање од 90 милијарди динара колико је било планирано у разговорима са ММФ-ом.

"То је резултат који сте ви постигли, који су грађани Србије постигли својом жељом, вољом и својом марљивошћу, али и стрпљењем и стабилношћу коју сте чували. Када урушавате сопствену стабилност губите и економске шансе", рекао је Вучић.

Вучић је поручио синдикатима да у Влади Србије имају не само социјалног партнера него пријатеље са којима увијек могу да разговарају и напоменуо да Влада очекује да и она буде саслушана од синдиката како би заједнички пронашли излаз из кризе.

"Нисам оптимиста по природи, али данас видим светло на крају тунела и данас видим да ће и радници у просвети и железаре и на многим другим местима и фабрикама, али и људи у јавном сектору већ пре краја године бити неупоредиво задовољнији него данас", рекао је Вучић.

На почетку Вучићевог говора синдикалци из јавног комуналног предузећа "Информатика" Нови Сад развили су у публици транспарент на коме је писало: "Уништавају нам предузеће, бахате се и проводе самовољу, а вас користе као параван. Докажите да нисте параван".

Вучић је одговорио тим поводом да није ничији параван и обећао да ће у наредних 15 дана радници тог предузећа добити одговор.