latinica  ћирилица
29/05/2015 |  10:43 | Аутор: СРНА

Вучић најавио подстицаје за инвестирање на Космету

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће Влада у наредна три мјесеца припремати најбољи модел за инвестирање у српске средине на Косову и Метохији и позвао српске привреднике да доставе приједлоге.
Вучић на округлом столу "Регион успеха" - Фото: ТАНЈУГ
Вучић на округлом столу "Регион успеха"Фото: ТАНЈУГ

Вучић је на отварању округлог стола "Регион успјеха", на којем учествују привредници, представници Владе Србије, Срба са Косова и Метохије, дипломатског кора и невладиних организација, рекао да је држава спремна да свакој компанији која отвори кћерку фирму на Космету, омогући значајне попусте на доприносе и порезе.

Он је навео да је Влада отворена за идеје за покретање производних погона, али и за унапређење трговине.

Вучић је рекао да Србија жели да подстакне привреднике да улажу како у српске, тако и у албанске средине на Косову и Метохији, истичући да Влада Србије жели да ради на спајању људи.

Он је истакао да српска предузећа продају значајне количине производа на Косову и Метохији и оцијенио да оне могу бити веће.

"Држава је спремна да у складу са својим фискалним резултатима омогући значајније инвестирање и приступ наших компанија. Желимо да ти људе виде своју перспективу у будућности и простор за опстанак на Косову и Метохији", рекао је Вучић на отварању скупа.

Како су саопштили организатори округлог стола, иницијатива "Регион успјеха" подразумијева отварање што више кћерки компанија са капиталом из централне Србије на цијелој територији Косова и Метохије, подстицање инвеститора из централне Србије да отварају производне погоне.

Циљ је да се што јефтинија роба из централне Србије нађе на тржишту Косова и Метохије, као и повећање запослености, смањење сиве економије, креирање регионаних дистрибутивних центара.