latinica  ћирилица
29/05/2015 |  12:06 | Аутор: СРНА

Савановић: Исплата пензија није упитна

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је данас да редовност исплате пензија није упитна, те да постоји тенденција да се оне увећају, јер су постојеће мале и недовољне за обезбјеђивање квалитетног живота.
Теслић - Чубриловић, Богданић, Савановић - Фото: СРНА
Теслић - Чубриловић, Богданић, СавановићФото: СРНА

Савановић је нагласио да су ресорно министарство, Влада и Народна скупштина Републике Српске чврсто опредијељени за реформске процесе, који ће обухватити и пензиони Фонд и пензионере који у наредном периоду могу очекивати боље дане.

"Реформско опредјељење Владе и Народне скупштине мора ићи у правцу побољшања привредних активности, запошљавања, стварања нове вриједности из које ће моћи да се црпи остваривања права из фондова, између осталих, и пензионог фонда", рекао је Савановић, током паузе сједнице Скупштине Удружења пензионера Републике Српске у Теслићу.

Он је указао да је данашња ситуација доста сложена, јер многи неће да разумију да се више троши него што се ради.

"Да бисмо остварили одрживо друштво морамо више радити", поручио је Савановић.

Он је изразио незадовољство због тога што постоје људи који су запослени, а нису за реформске процесе и раде против њих, занемарујући права незапослених, односно њихова права на рад.

Савановић је најавио да ће се проблем располагања имовином пензионера, која се тренутно користи као алтернативни смјештај, рјешавати врло брзо, на компромисан и најприхватљивији начин.

Скупштини Удружења пензионера Републике Српске у Теслићу присуствују и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.