latinica  ћирилица
29/05/2015 |  13:03 | Аутор: СРНА

Ракуљ: Рјешавање проблема у вези са најављеним умањењем стопе доприноса

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ изјавио је у Теслићу да је задовољан информацијама да ће пензионерска популација бити осигурана већим средствима и да ће бити ријешени проблеми у вези са најављеним умањењем стопе доприноса.
Раде Ракуљ - Фото: СРНА
Раде РакуљФото: СРНА

Ракуљ је на сједници Скупштине Удружења пензионера затражио разумијевање од Владе и Народне скупштине Српске да се не смањује стопа доприноса која, како је навео, представља највећи проблем у односима Владе и Удружења.

Он је изразио задовољство због информација које су данас у Теслићу изложили предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић.

Ракуљ је навео да пензионери у Федерацији БиХ бране своју збирну стопу која износи 41,5 одсто, док у Републици Српској износи 33 одсто.

Данашњој Скупштини Удружења пензионера Републике Српске, која се одржава у Теслићу, присуствује предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, те министри здравља и социјалне заштите Драган Богданић и рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић.