latinica  ћирилица
29/05/2015 |  14:25 | Аутор: СРНА

Глухаковић: Похвале за ријешен проблем уговора о продаји робне куће

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изразио је данас задовољство што су институције Српске обавиле посао и што је завршена потрага за уговором о продаји Робне куће "Боска" у Бањалуци.
Робна кућа Боска - Фото: РТРС
Робна кућа БоскаФото: РТРС

"Драго ми је да је то завршено. Вјеровао сам у институције Републике Српске које су обавиле посао и напокон се сазнало ко је и шта је урадио", рекао је Глухаковић новинарима у Бијељини, гдје је присуствовао конференцији о брендирању.

Он је оцијенио да је тиме завршен процес који је покренуо, а који би можда остао мистерија да то није учинио, те истакао да треба наставити истрагу.

"Знате шта значи радити у јавној институцији, имати документацију код себе, па је износити да би неко могао њоме манипулисати", рекао је Глухаковић.

Центар јавне безбједности Бањалука поднио је извјештај Окружном тужилаштву против лица Ј.Ј. (53) из Бањалуке због основане сумње да је, као службено лице у Министарству трговине и туризма Републике Српске, уништио или фалсификовао уговор о купопродаји акција Робне куће "Боска".

Начелник Центра Бошко Панџа рекао је раније да је ово лице осумњичено за фалсификовање или уништавање службене исправе у периоду од 17. септембра 2012. до 14. марта 2013. године.