latinica  ћирилица
30/05/2015 |  09:04 | Аутор: РТРС

Рочиште због спора Борца и Џаје 8.јуна

Фудбалски клуб Борац добио је условну лиценцу за европска такмичења и Премијер лигу Босне и Херцеговине.
Стадион ФК Борац - Фото: РТРС
Стадион ФК БорацФото: РТРС

Првостепена комисија није додијелила Борцу лиценцу због неисплаћених дуговања према неколико играча и према Фудбалском клубу Џаја.

"Црвено-плави" су добили условну лиценцу да измире дуговања према њима до 15. јула.

Судско рочиште по питању спора Фудбалског клуба Борац и Фудбалског клуба Џаја, који од клуба из Платонове улице потражује око 800 000 КМ, биће одржано 8. јуна. Челници Борца упутили су апелацију у суд, тако да случај Џаја од 8. јуна добија нови заплет.

"Упутили смо апелацију како би се поново испитала комплетна ситуација по питању спора између Борца и Џаје. Рочиште је заказано за понедјељак, 8. јун, а у прилог нам иде чињеница да је ФК Џаја једнострано раскинуо нотарски уговор који је био на снази", рекао је у изјави за портал борац-спорт директор Борца Роберт Зрилић.

Поред Зрилића, испред Борца ће се на рочишту појавити и адвокат из адвокатске канцеларије Стевановић, која је ангажована у овом случају.

Подсјећамо, ФК Џаја од Борца потражује око 800 000 КМ, пресудом Основног суда у Бањалуци, на основу трансфера 7 фудбалера у редове Борца 2004. године. Ријеч је о Емилку Јанковићу, Борису Распудићу, Данијелу Тадићу, Синиши Гагули, Марку Максимовићу, Немањи Дамјановићу и Драгану Вукајловићу.

Фудблари Борца данас од 17 часова играју утакмицу посљедњег кола Премијер лиге БиХ, у гостима против Вележа.