latinica  ћирилица
30/05/2015 |  10:41 | Аутор: sportske.net

Невил има план за смјену Блатера

Легендарни капитен Јунајтеда Гери НЕвил има план за смјену предсједника ФИФА, Сепа Блатера.

У ауторском тексту за "Телеграф" Невил каже да је само једном видио Блатера уживо, и то прије двије године када је ФА славила вијек и по постојања.

"Говорио је сувисло два три минута, после се претворило у терор. Причао је и причао бесмислице и то је трајало дуго. Као на дјечјем рођендану када помислите да се свјећица угасила, а пламен се поново појави. Кад смо мислили да се завршило, почео је поново. Било је то бизарно искуство", каже Невил.

Некадашњи капитен и вођа Фергијевог Јунајтеда сматра да појединачни протести нису довољни, да то што бивши играчи и навијачи дижу глас неће промијенити ништа, једноставно Блатер има гласачку машину.

"Ни Платини ништа не може, скидам му капу што је дигао глас, али он не може да контролише своју федерацију, Французи су гласали за Блатера", подсећа Невил.

"Водити ФИФА је најлакши посао на свијету, организујеш Мондијал једном у четири године и убиједиш спонзоре да дају новац", објашњава он.

Које је једино рјешење да се смијени Блатер?

"Морамо да му одузмемо играче. Да кроз наше организације једноставно спријечимо да најбољи играју на Мондијалу. Замислите ситуацију у којој Меси или Роналдо одбију да играју на Мондијалу због Блатера и његове гласачке машине. Синдикат фудбалера мора да устане. Без играча сви ти политичари који зарађују на фудбалу су ништа", сматра Невил.