latinica  ћирилица
30/05/2015 |  13:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Ћурчић: Ситуација је тешка, побједа над Данском нас враћа у игру

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је данас да се национални тим налази у тешкој ситуацији, али да вјерује у побједу над Данском како би се вратио у трку за шампионат Европе.
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net) -
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net)

"Можда и најбитнија утакмица у квалификацијама и свјесни смо да је од пресудног значаја. Играмо против екипе која нас је надиграла у Београду и респектујемо је. Вјерујемо у своје квалитете како бисмо остварили позитиван резултат и вјеру у репрезентацију", рекао је Ћурчић на конференцији за медије.

Он је истакао да су због повреда са списка отпали Душан Тадић и Душко Тошић, док Миралем Сулејмани и Филип Ђорђевић нису потпуно спремни.

"Дошли смо до закључка да не буду са нама, иако смо мислили да су преко потребни. Звали смо голмана Ззивковића јер је шест мјесеци добро бранио у клубу. Послије дуже паузе ту је и Фејса, озбиљно размишљамо о њему и вјерујем да ће бити од помоћи".

Према његовим ријечима екипа је послије лошег старта у квалификацијама изгубила самопоуздање.

"Постоји проблем када је то у питању, али Португал је најбоља екипа у нашој групи. Послије пораза од Данске имали смо мањак вјере у себе, ситуација је тешка, али верујем да је самопоуздање порасло и сљедећа утакмица је велики тест", навео је Ћурчић.


Ћурчић је прокоментарисао чињеницу да се позиву одазвао Александар Митровић, који ће пропустити ЕП за младе у Чешкој због повреде.

"Сви репрезентативци су били на располагању. Он им повреду зглоба, послије сваке утакмице је три дана на терапијама. Нисмо жељели Митровића да излажемо напору јер хоћемо да га буде спреман за А тим".

Ћурчић је истакао да је селекција Данске квалитетан ривал и да очекује неизвјесну утакмицу.

"Данска је одиграла феноменалну утакмицу против нас у Београду. Ипак, права њихова слика и недостаци су меч са Португалом. Дуго имају истог селектора, али и играче ријетко мењају. Потребна нам је побједа, али не смијемо да дођемо у ситуацију да јуримо резултат".

Он је прокоментарисао жалбу Србије Спортском суду у Лозани, чија одлука се очекује средином јуна.

"Ако буде позитивна одлука даје нам велике шансе за друго или треће мјесто, али мислим да су мале шансе да се жалба уважи. Негативна одлука неће утицати на нас и свјесни смо у којој смо ситуацији", закључио је Ћурчић.

Србија ће прије дуела против Данске у квалификацијама за Европско првенство, који је на програму 13. јуна у Копенхагену, шест дана раније одиграти пријатељски меч против Азербејџана у аустријском Сент Пелтену.