latinica  ћирилица
04/06/2015 |  15:55 | Аутор: СРНА

Чордаш и Комарица потписали уговор о партнерству и сарадњи

Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је са бискупом бањалучким Фрањом Комарицом уговор о партнерству и сарадњи у процесу реализације пројеката одрживог повратка, којим је министарство обезбиједило средства за реализацију пројекта обнове католичке капеле у Челинцу.
Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је са бискупом бањалучким Фрањом Комарицом уговор о партнерству и сарадњи - Фото: СРНА
Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је са бискупом бањалучким Фрањом Комарицом уговор о партнерству и сарадњиФото: СРНА

Чордаш је истакао да је Министарство за избјеглице и расељена лица и ранијих година пружало подршку пројектима обнове и изградње вјерских објеката на простору дјеловања Бањолучке бискупије, као и у другим дијеловима Републике Српске.

Он је подсјетио да обнова вјерских објеката има веома велики утицај на повратак и да је досадашње искуство показало да се много више људи враћа у мјеста у којима су обновљене богомоље, саопштено је из Министарства.

Чордаш је овом приликом бискупу Комарици уручио Рјешење о додјели средстава за уградњу гријања у богослужни простор Бањалучке бискупије.

Бискуп Комарица захвалио је Чордашу на додијељеним средствима, те га је упознао о планираним пројектима и активностима Бискупије.

Саговорници су се сложили да досадашња добра сарадња треба да се настави и у наредном периоду да би се заједничким дјеловањем постигли бољи услови за хрватске повратнике у Републику Српску.

Састанку су присуствовали савјетници министра Драго Видовић и Перо Јосиповић, те секретар у Бискупији Златко Матић.