latinica  ћирилица
08/06/2015 |  13:11 | Аутор: Агенције

Вавринка: Нисам добар као "велика четворка"

Швајцарски тенисер Стан Вавринка рекао је да не мисли да спада међу најбоље играче свијета, али да и те како може да им парира.
Стан Вавринка - Фото: getty
Стан ВавринкаФото: getty

Вавринка је у недјељу у Паризу освојио прву титулу на Ролан Гаросу, а другу на Гренд слем трурнира у каријери.

Он је у финалу послије четири сета побиједио првог тенисера свијета Новака Ђоковића и прекинуо његов низ од 28 побједа.

Годинама су Роџер Федерер и Рафаел Надал сматрани најбољима, а онда се ту "умијешао" Ђоковић, па затим и Енди Мареј, чиме је створена "велика четворка" свјетског тениса.

"И даље вјерујем да нисам добар као они, пошто је прошло 10 година на Туру, а они су ту и све су освојили. Али, довољно сам добар да их побјеђујем на великим турнирима и освојим два Гренд слем трофеја", рекао је Вавринка.

Он се овим успјехом изједначио управо са Марејем који је тријумфовао на УС опену и Вимблдону.

"Велика четворка' ће увијек бити 'велика четворка'. Да ли желим да се упоређујем са њима? Не. Само желим да идем даље, да напредујем и да их побјеђујем", рекао је 30-годишњи Вавринка.

Прије него што је побиједио Надала у Мелбурну, у међусобним дуелима имао је 12 пораза из исто толико мечева.

Прошлог уторка избацио је Федерера у четвртфиналу Ролан Гароса и остварио трећу побједу у 19 мечева, док је прије финалног дуела против Ђоковића, српског тенисера побиједио три пута уз 17 пораза.

Наредни изазов за Вавринку биће Вимблон, једини ГС на којем никада није прошао даље од четвртфинала. Тај турнир у Лондону трајаће од 29. јуна до 12. јула.