latinica  ћирилица
11/06/2015 |  10:44 | Аутор: РТРС

ФК Звијезда Бргуле нови је члан Прве лиге Српске

Нови члан Прве фудбалске лиге Републике Српске је Звијезда Бргуле из Бијељине.

Клуб је наставио традицију пријератног клуба из села Бргуле код Вареша, а обновљен је 2009. године у етно селу "Станишићи". Такмичење је почео од Друге општинске лиге, и сваке сезоне улазио у виши ранг.

Клуб је основан 14. јануара 1980. године, на челу са Пером Станишићем. Такимчење су започели у општинској лиги Илијаш, а касније прешли у општинску лигу Високо. Клуб је угашен крајем рата, да би га 2009. године обновио Борис Станишић у етно селу код Бијељине. Звијезда је утакмице играла у сусједним мјестима, а у међувремену је у комплексу етно села "Станишићи" изграђен нови стадион.

Са развојем спортске инфраструктуре етно села, развијао се и клуб који је ове године ушао у Прву лигу Републике Српске.

"Сваки улазак у виши ранг је тражио нова појачања. Довели смо пар играча на позицијама које су нам требале и захваљујући тиму и тимском духу који посједујемо изборили наступ у Првој лиги", рекао је тренер ФК Звијезда Бргуле Милорад Зеко Савић.

"Настојимо да одржимо улагање људи који су из родног села пренијели фудбал у Семберију. Ово је сјајно за доживјети и у мојим годинама и у годинама играча који долазе", рекао је члан клуба Зоран Живковић.

Радови на стадиону завршени су у септембру 2013. године. Звијезда је тада први пут послије рата заиграла на свом терену, који је пројектован по ФИФА стандардима, са квалитетном травнатом подлогом и системом за наводњавање.

У посљедње вријеме овај спортско-рекреативни центар за припреме користе и млађе селекције Србије.