latinica  ћирилица
17/06/2015 |  14:21 | Аутор: СРНА

Припреме за Међународни џез фестивал на Зеленковцу

На излетишту Зеленковац код Мркоњић Града у току су припреме за 15. Међународни џез фестивал, који ће бити одржан од 23. до 26. јула.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Борислав Јанковић, предсједник Еколошког покрета Зеленковац и идејни творац фестивала, рекао је да ће ове године бити много више џез бендова него претходних.

"Биће четири дана свирке. Бендови су из цијелог свијета. Тренутно припремамо терен, радимо бину, јер је била дотрајала. Ове године смо са припремама почели много раније, надамо се да ће нас и вријеме послужити и нема разлога да фестивал не буде добар", рекао је Јанковић.

Предсједник Скупштине општине Мркоњић Град Миленко Милекић рекао је да општина много улаже у развој туризма и да је у оквиру те туристичке понуде и Зеленковац, па и ова џез манифестација.

"Прошле године је општина била главни спонзор, а ове године су нађени други спонзори, с тим што ће и општина дјелимично финансијски подржати манифестацију. Очекујемо пуно бендова и надамо се да ће сви бити задовољни", навео је Милекић.

На џез фестивалу на Зеленковцу до сада су наступали познати извођачи као што су Мишо Блам, Ханс Берлберман из Минхена, Монти Вотерс из Њујорка, Рамбо Амадеус, Васил Хаџиманов, Влатко Стефановски.