latinica  ћирилица
24/06/2015 |  09:03 | Аутор: vecernjenovosti

Карабатић иза решетака?

Најбољи рукометаш планете иза решетака? Никола Карабатић могао би да добије казну затвора од три мјесеца и да плати 30.000 евра због умијешаности у аферу намјештања утакмице између Монпељеа и Сесона у шампионату Француске 2012. У исто вријеме суди се и Младену Бојиновићу, за кога тужилац тражи шест мјесеци затвора и 60.000 евра!
Лука и Никола Карабатић (ФОТО: www.leparisien.fr) -
Лука и Никола Карабатић (ФОТО: www.leparisien.fr)

Под сумњом су и млађи брат Нишлије, Лука Карабатић, као и Самуел Онрубија, Драган Гајић, Примож Прост, Исам Теј и Микаел Робин. Сви су они су тада играли за Монпеље, који је изгубио меч против аутсајдера, када је већ обезбиједио титулу.

Дјевојка Николе Карабатића, Жералдин Прије уплатила је уочи утакмице 1.500 евра на побједу Сесона, колико је Никола прије тога подигао са свог рачуна, а укупна уплата износила је чак 25.000 евра, што је полицији одмах било сумњиво.

Искусни средњи бек је, наравно, порицао све и рекао да није знао да је меч намјештен.

- Не можете да нам говорите да се све догађало иза ваших леђа, да нисте ништа знали. Ово размажено дериште француског спорта мора бити осуђено - био је оштар тужилац Патрик Дежарден, чије ријечи преноси лист "Л'екип".