latinica  ћирилица
24/06/2015 |  09:04 | Аутор: РТС

Одбојкашице Србије у полуфиналу Европских игара

Женска одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европских игара у Бакуу, пошто је у четвртфиналу савладала Белгију са 3:2, у сетовима 25:22, 19:25, 25:14, 21:25, 19:17.

Најефикаснија у репрезентацији Србије биле су Јелена Николић и Тијана Малешевић са по 20 поена, док су Милена Рашић и Марта Дрпа постигле по 14.

У селекцији Белгије истакла се Лаура Хејрман са 19 поена, а Шарлот Лејс додала је 17.

Селектор одбојкашке репрезентације Зоран Терзић рекао је послије меча да је очекивао тешку утакмицу и додао да је било много осцилација у игри.

"У одређеним дијеловима играли добро у одређеним дијеловима утакмице не. Имали смо мирноћу у игри која је резултирала лаким вођством, опет у другим нисмо. Били смо много тврди у терену на њихове лагане лопте и нисмо реаговали на прави начин", рекао је Терзић, а преноси Одбојкашки савез Србије.

Посљедњи одлучујући поен Србија је освојила после грешке, односно "пецања" блокерке Белгијске репрезентације које судија није видио. Тренер селекције Србије затражио је видео челенџ и испоставило се да је био у праву.

"Видио сам по изразу лица блокера Белгијске репрезентације да је направила грешку и на основу тога сам затражио челенџ и испоставило се да сам добро урадио", додао је он. Он је додао је срећан због "храбре игре" у петом сету и пласман у полуфинале.

Србија ће се у полуфиналу Европских игара састати са Пољском, која је побиједила Њемачку са 3:2 у сетовима.