latinica  ћирилица
24/06/2015 |  09:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Српски стријелци: Поносни смо на успјехе из Бакуа

Тимови Србије у стрељаштву и самбоу, који су освојили укупно пет златних медаља на првим Европским играма у Бакуу, допутовали су синоћ из Азербејџана у Београд.
Зорана Аруновић - Фото: AP
Зорана АруновићФото: AP

Стријелцима Андреи Арсовић, Зорани Аруновић и Дамиру Микецу, као и Ивани Јандрић из самбоа, уприличен је дочек на београдском аеродрому "Никола Тесла".

Освајачица прве златне медаље за Србију на Европским играма Андреа Арсовић истакла је да је пресрећа због фантастичног резултата.

"Поносна сам што сам представљала своју државу на најбољи могући начин. Захваљујући Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије успели смо да спроведемо све што смо планирали и презадовољна сам цијелом сезоном", рекла је Арсовићева на конференцији за медије.

Најуспешнији члан Тима Србије на Европским играма до сада је двоструки шампион Дамир Микец.

"Презадовољан сам максималним учинком. Прижељкивао смо то, али не може никад да се планира. Конкуренција је била најјача могућа, а велика ми је жеља да за мјесец дана на Европском првенству у Марибору поновим овај успјех", рекао је Микец.

Зорана Аруновић сматра да ће јој освајање златне медаље на Европским играма бити велики подстрек за наставак сезоне.

"Изузетно сам срећна што сам освојила златну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ. Ова сезона је за мене била прилично тешка и не иде онако како сам очекивала. Ово такмичење дало ми је велики вјетар у леђа за наставак сезоне. Желим да захвалим свим институцијама, а нарочито Мисији Олимпијског комитета Србије јер су учинили све да наш боравак у Бакуу протекне у најбољем могућем реду".

Самбо је један од неолимпијских спортова који је уврштен у програм првих Европских игара, а златну медаљу за Србију освојила је Ивана Јандрић.

"Осјећам се привилеговано што сам део тима који чине најбољи спортисти Србије. Драго ми је што је самбо изазвао толику пажњу иако није олимпијски спорт. Морам да кажем да сам очекивала медаљу, али ни у најлуђим сновима нисам мислила да ћу освојити злато", закључила је Јандрићева.

Члан Извршног одбора ОКС Ненад Петковић изјавио је да му је част што је у име Олимпијског комитета дочекао најуспјешнију српску екипу на Играма у Бакуу.

"Веома сам поносан што сам у вашем друштву. Чињеница да се Србија налази на шестом мјесту по броју освојених медаља указује на то да је наш спорт озбиљан бренд и да је Србија озбиљна свјетска сила када је спорт у питању. Хвала вам што сте достојно презентовали нашу земљу", закључио је Петковић.