latinica  ћирилица
24/06/2015 |  09:37 | Аутор: СРНА

Албанка видјела Харадинаја како убија српске полицајце

Албанка која је 1998. године одведена у логор тзв. ОВК на планини Јуник изјавила је да је тамо видјела некадашњег команданта ОВК Рамуша Харадинаја како коље српске полицајце.
Рамуш Харадинај (Фото: ČT24) -
Рамуш Харадинај (Фото: ČT24)

Свједочење ове Албанке налази се међу доказима које су српски правосудни органи прикупили о учешћу Харадинаја у најмање 60 убистава.

Ова Албанка, чији су иницијали К.Љ, каже да је отета и одведена у овај логор недалеко од албанске границе са групом сународница и Ромкиња 1998. године, преноси "Прес Република Српска".

Албанка је испричала да је по доласку у логор видјела два масакрирана српска полицајца везана за дрво које су припадници ОВК отели у засједи код мјеста Раставица. Биле су им извађене очи, одсјечени дијелови тијела, а у ране им је стављана со.

Она каже да је видјела како Харадинај прилази полицајцима с "моторолом" подешеном на фреквенцију српске полиције да би полицајци могли чути урлике својих колега.

"Извадио је нож и почео да коље заробљенике. Док су ови умирали уз јауке њихове колеге су све то слушале", наводи Албанка.

Она каже да је након убиства српских полицајаца њу и остале доведене жене силовао и сјекао по тијелу истим ножем којим је преклао полицајце.

Албанка је рекла да је сазнала да су Харадинајеви људи одсјекли главу њеном оцу када су маскирани у униформе српске полиције дошли његовој кући.

У досијеима је и свједочење Албанца који каже да је маскирани Харадинај, кога је препознао по гласу, са својом групом упао у његову кућу, након чега су извели жену и дијете и убили их - жену рафалима у груди, а петогодишњег сина ножевима забоденим у грло и стомак.