latinica  ћирилица
24/06/2015 |  10:47 | Аутор: СРНА

Анита Шаћири ратовала са супругом у Сирији

Држављанка Србије Анита Шаћири, која је протјерана из БиХ због пријетње по националну безбједност, ратовала је заједно са супругом Емином Хоџићем у Сирији, гђе су се и вјенчали по шеријатским обичајима, пише "Блиц".
Сирија - Фото: AFP
СиријаФото: AFP

Анита Шаћири, звана Сумеја, родом је из Смедерева, а њен супруг је у септембру прошле године ухапшен у акцији "Дамаск".

"Хоџић је ухапшен у Сарајеву због тероризма, а из притвора је пуштен у децембру, када му је одређена мера забране изласка из земље. Од тада је у Сарајеву са супругом Анитом", испричао је за "Блиц" извор упознат са активностима вехабијског покрета.

Исти извор наводи и да су Анитина браћа Сафет и Самир од раније позната по вехабијским активностима и да су ратовали у Сирији. "Сафет се у међувремену вратио и крије се на релацији БиХ - Црна Гора", каже извор "Блица".

Адреса на којој је Анита пријављена у смедеревском насељу Папазовац већ двије године није дом Шаћиријевих.

"Отишли су на брзину, очигледно се нису ни одјавили, а нама нису дали никакву нову адресу на коју бисмо им слали пошту и рачуне из банке који су још месецима стизали на њихово име", причају садашњи власници куће.

Комшилук прича да су се Шаћиријеви промијенили прије неколико година од када су, по свему судећи, радикализовали вјерска увјерења. Убрзо је "никла" висока ограда, мушкарци су пустили дуге браде и сви су напрасно престали да се друже са комшијама, пише "Блиц".

Служба за послове са странцима БиХ изрекла је мјеру протјеривања са забраном уласка и боравка у БиХ на пет година држављанки Србије чији су иницијали А.Ш. која је проглашена пријетњом за националну безбједност БиХ, јер се доводи у везу са радикалним сљедбеницима селефизма у БиХ.

Она је приведена и смјештена под надзор у Имиграциони центар да би било осигурано извршење мјере протјеривања.