latinica  ћирилица
24/06/2015 |  12:11 | Аутор: СРНА

Љето на Јахорини у спортском духу

На Јахорини ће од 29. јуна до 20. августа бити одржан Међународни кошаркашки камп "Хипо три поена - Јахорина 2015" на којем ће учестовати око 500 дјечака и дјевојчица из БиХ, региона и Европе.
Јахорина - Међународни кошаркашки камп "Хипо три поена - Јахорина 2015" - Фото: СРНА
Јахорина - Међународни кошаркашки камп "Хипо три поена - Јахорина 2015"Фото: СРНА

Овогодишњи промотер биће прослављени кошаркаш Мирослав Мића Берић, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

Организатор овогодишњег 14. кампа је Кошаркашки клуб "Партизан ТС" из Бањалуке.

Из Олимпијског центра наводе да београдски "Партизан", велики пријатељ кампа, долази са омладинским категоријама које предводи директор Зоран Стевановић.

Протеклих година кроз овај камп је прошло готово 7.000 дјечака и дјевојчица узраста од шест до 16 година, те више од 450 тренера из БиХ, региона и Европе.

Промотери су били Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Предраг Даниловић, Радислав Рашо Нестеровић, Зоран Сретеновић, Жељко Ребрача и други.

Туристичка агенција "Унис-Турс" из Бањалуке и Фудбалски клуб "Црвена звезда" од 12. до 19. јула организују интернационални фудбалски камп на Јахорини за дјечаке рођене од 1998. до 2007.године.

Ријеч је о седмодневној школи фудбала коју воде тренери и скаути најтрофејнијег клуба.

Циљ је да се промовишу спорт, дружење, унаприједе фубалске вјештине полазника, али и открију и афирмишу истински фудбалски таленти.

У саопштењу се наводи да ће десет најбољих полазника кампа имати право пробе на теренима београдске "Звезде".

Током претходних кампова учествовало је више од 750 ђечака из свих земаља бивше Југославије, као и из Француске, Аустрије, Њемачке, Швајцарске, Норвешке, Шведске, Аустралије, Канаде, Мађарске, САД.

Многи од њих наставили су да се професионално баве овим спортом и наступају у дресовима фудбалских клубова "Црвене Звезде", "ОФК Београд", "Војводине", Штутгарта, Келна, Базела, Милана.

Сви полазници кампа имају пуни пансион у хотелу "Бистрица" са исхраном прилагођеном појачаним физичким напорима. За вријеме трајања кампа дјечаци имају надзор специјалисте спортске медицине.

Осим стручног спортског тренинга, овај камп краси одлично дружење, тимски рад, нова пријатељства и уживање у чистој и раскошној природи олимпијске планине Јахорине, истичу из овог центра "Јахорина" и ддоају да је спортско љето на Јахорини почело припремама фудбалера "Сарајева", овогодишњег првака Премијер лиге БиХ.