latinica  ћирилица
24/06/2015 |  12:15 | Аутор: СРНА

Министар Клокић у Бечу о искуствима аустријских привредника у Српској

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић разговарао је у Бечу са представницима Привредне коморе Аустрије о искуствима аустријских привредника приликом улагања у Републику Српску, те о предностима дуалног система образовања који се примјењује у Аустрији.
Захвалница СПКД "Просвјета" у Бечу - Фото: СРНА
Захвалница СПКД "Просвјета" у БечуФото: СРНА

Током дводневне посјете Аустрији министар је организовао пословни доручак у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Аустрији, коме су, осим аустријских привредника, присуствовали привредници и представници општина из Републике Српске и Привредне коморе, гдје су представљене могућности улагања у Српску.

Из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске саопштено је да је током посјете министар Клокић одржао састанак са шефовима представништава Српске у иностранству, на којем је било ријечи о досадашњим активностима представништава и унапређењу њиховог рада.

Министар Клокић је током боравка у Аустрији уручио захвалницу Српском просвјетно-културном друштву "Просвјета" за допринос на јачању веза и сарадње између српске дијаспоре и Републике Српске.

Клокић је обишао и погон за производњу биогаса у мјесту Маргаретен Ам Мос гдје је разговарао са директором погона о технологији добијања гаса из пољопривредног отпада, те могућностима за сарадњу са Републиком Српском.