latinica  ћирилица
24/06/2015 |  16:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Медведев упозорава да ће буџетска ограничења потрајати

Пројекат буџета Русије за наредне три године припрема се у тешким условима, буџетска ограничења ће остати, а трошкови морају бити ефикасни, каже Медведев.
Дмитриј Медведев - Фото: Beta/AP
Дмитриј МедведевФото: Beta/AP

Руски премијер Дмитриј Медведев рекао је то на састанку владине комисије за пројекцију буџета.

- Данас ћемо размотрити пројекат основних праваца буџетске политике за период од 2016. до 2018. године и приједлог основних карактеристика буџета и одлучити о обимима финансирању владиних програма - казао је Медведев.

Он је, како преноси Интерфакс, подсјетио да је сутра сједница владе на којој ће се такође разматрати иста питања. Сам пројекат новог трогодишњег буџета треба да буде готов до средине септембра. Још једном ће се о њему разговарати на сједници владе, а затим ће бити прослијеђен Државној думи, подсјетио је премијер.

Медведев је нагласио да наредни буџетски циклус почиње у сложеним условима. Потребно је да се реално процјене постојећи ризици, параметри буџета у великој мјери су условљени сложеном економском ситуацијом, поред пада цијене нафте и успоравања економоског раста, ту су и санкције, продужене за још пола године, истакао је он.

Главни циљ, како је рекао, остаје испуњење социјалних обавеза, које морају да се реализују као и претходних година.

- Ресурси буџета нису неограничени, морамо много да радимо у условима оштрих буџетских ограничења, могућности за значајније повећање прихода у тој ситуацији нема много, због тога средстава морају да се троше што је могуће ефикасније - упозорио је Медведев.