latinica  ћирилица
24/06/2015 |  17:31 | Аутор: СРНА

КиМ: НВО осумњичене за тероризам

На подручју Приштине и Призрена полиција је данас претресла објекте више невладиних организација за које се сумња да су се бавиле терористичким активностима и прањем новца, саопштено је из полиције самопроглашеног Косова.
Приштина - Фото: архив
ПриштинаФото: архив

У Приштини су претресене просторије невладиних организација "Ниса", "Сунчани брег" и "Ибн Сина", а у Призрену просторије организације "Куран" и "Ахл ал-Бејта".

Током рације, у којој су учествовали припаднице Специјалне јединце "Росу", заплијењена је значајна документација која може поткријепити сумње тужилаштва да су се ове невладине организације бавиле терористичким активностима и прањем новца.

Срна незванично сазнаје да су власници ових НВО осумњичени да су добијали средства која су усмјеравали у финансирање терористичких активности тако што су помагали породице лица која су укључена у терористичке акте.

Више информација у вези са данашњим претресима и акцијом биће накнадно саопштено.

Раније је полиција самопроглашеног Косова истрагом утврдила да се више НВО које раде под окриљем џамија или Исламске заједнице на Косову бавило терористичким активностима, укључујући имаме џамија, од којих је најпознатији први имам џамије Приштине Шефћет Краснићи.