latinica  ћирилица
24/06/2015 |  19:23 | Аутор: СРНА

Јагланд и Иванић пустили у саобраћај трамвај у бојама заставе БиХ

У Стразбуру је данас, поводом шестомјесечног предсједавања БиХ Савјетом Европе, пуштен у саобраћај трамвај у бојама заставе БиХ.

Симболичан чин уприличили су предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, генерални секретар Савјета Европе Торнборн Јагланд и градоначелник Стразбура Роналд Риже.

Иванић је данас посјетио Градску вијећницу Стразбура и заједно са Јагландом и Рижеом засадио стабла маслине и храста у Парку људских права на француско-њемачкој граници.

У центру Стразбура данас је постављена највећа џезва на свијету и уприличена дегустација кафе, ради промоције предсједавања БиХ Савјетом Европе.

Предсједавање БиХ Савјетом Европе почело је пуно успјешније него што је очекивано, а предложена приоритетна питања показала су се врло озбиљним, оцијенио је данас Иванић.

Према његовим ријечима, посебно много се очекује од међурелигијског дијалога који ће бити одржан у септембру у Сарајеву.

 Иванић и Јагланд засадили стабла маслина и храста у Парку људских права на француско-њемачкој граници

Иванић-Шпилман: БиХ опредјељена да извршава пресуде Европског суда за људска права 

 Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић посјетио је Европски суд за људска права у Стразбуру, гдје је у разговору са предсједником Суда Дином Шпилманом и судијом Фарисом Вехабовићем изражено задовољство због добре сарадње БиХ и Европског суда за људска права.

Иванић је током сусрета нагласио велики значај који БиХ придаје сарадњи са овим судом, као јединственом правосудном институцијом и својеврсним симболом заштите људских права у Европи, саопштено је из Предсједништва БиХ.Он је нагласио опредјељење БиХ за пуно извршење свих пресуда овог суда.Иванић се састао и са члановима парламентарне делегације БиХ.