latinica  ћирилица
24/06/2015 |  20:09 | Аутор: СРНА

Касиповић: Спорни аудио-снимак нанио велику штету Српској (ВИДЕО)

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је спорним аудио-снимком о "куповини" народних посланика Републици Српској нанесена велика штета јер представља својеврсни удар на институције Републике Српске.

Касиповић је у парламенту Републике Српске током расправе о информацији о "куповини" народних посланика приликом избора Владе Републике Српске рекао да је неспорна чињеница да је Специјално тужилаштво Републике Српске онемогућено у обављању свог посла.

Он је рекао да захтјев за службену сарадњу Специјалног тужилаштва Републике Српске са надлежним кантоналним тужилаштвима резултирао тиме да Специјално тужилаштво Српске није могло да обави свој посао.

Касиповић је навео да је у току овог посла Специјалног тужилаштва провјерен сваки орган који је могао донијети наредбу о посебној истражној радњи и да се показало да такве наредбе није било.

Он је рекао да је неспорно да је у овом случају ријеч о кривичном дјелу. "Крајње је одговорно од парламента Српске да ово питање стави на дневни ред и да из овог питања изађемо сасвим увјерени да нико од овдје присутних посланика није наложио, снимао или монтирао", додао је Касиповић.

Касиповић је рекао да је могуће да је неко спорним аудио-снимком желио онемогућити избор нове Владе Републике Српске из коалиције која подржава ову Владу или је, можда, требало спријечити формирање било које владе или било које већине у Републици Српској.

"Можда је некоме засметала брзина којом је парламент Српске изабрао Владу Републике Српске, брзина и одговорност усвајања буџета Српске", навео је Касиповић.