latinica  ћирилица
24/06/2015 |  21:20 | Аутор: СРНА

Шојбле: Нисам оптимиста у преговорима са Грчком

Степен припрема у преговорима између Грчке и њених кредитора не даје наду да ће вечерас бити постигнут резултат, изјавио је њемачки министар финансија Волфганг Шојбле прије састанка еврогрупе у Бриселу.

Фински министар финансија Александер Стуб рекао је да нису виђени конкретни приједлози, пренио је АФП.

"Био би пријатно изненађен ако бисмо вечерас постигли споразум", изјавио је Стуб након вишечасовних преговора између грчког премијера Алексиса Ципраса и кредитора, на којима није постигнут договор.

Ципрас је данас поподне више часова разговарао са генералним директором Међународног монетарног фонда Кристин Лагард, предсједником Европске централне банке Мариом Драгијем и предсједником Европске комисије Жан Клод Јункером у покушају да приближи ставове Грчке и њених кредитора о листи реформи које Атина мора да предузме да би добила финансијску помоћ до 30. јуна, иначе јој прети банкрот.

Из грчке владе у Атини саопштено је да су преговори тешки, те да Грчка делегација није сагласна са посљедњим приједлозима кредитора, али да се преговори настављају.

"Ми смо у процесу интензивнсих преговора, напредујемо али нисмо још ништа постигли", изјавио је замјеник предсједника европске комисије Валдис Домбровскис.