latinica  ћирилица
25/06/2015 |  09:01 | Аутор: СРНА

Влада Српске данас о запошљавању у јавним здравственим установама

Влада Републике Српске разматраће данас информацију о надзору над поступцима јавних набавки у јавним здравственим установама и фондовима чији је Влада оснивач, те о запошљавању у овим установама и фондовима у Републици Српској.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На данашњој сједници у Бањалуци биће разматран и приједлог мјера за редефинисање организационо-економске и кадровске позиције предузећа "Шуме Републике Српске" Соколац.

Влада ће разматрати и информације о реализацији стратегије развоја културе Републике Српске 2010-2015. године, о пројекту "Стратешки развој високог образовања и стандарда квалификација", те о почетку рада Ођељења за информациону безбједност, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

На сједници ће бити ријечи и о дигитализацији службене евиденције из области борачко-инвалидске заштите, о проведеним активностима и раду Комисије за сузбијање злоупотребе опојних дрога у Републици Српској за 2014. годину, те о реализованим активностима пројекта "Подршка Влади Републике Српске у успостављању ефикасних механизама за провођење новоусвојене Стратегије за борбу против корупције".

Пред министрима ће се наћи и нацрт одлуке о изради Просторног плана подручја посебне намјене "Клековача", нацрт одлуке о изради Плана парцелације за аутопут Бањалука - Добој по скраћеном поступку, те приједлог одлуке о утврђивању мреже предшколских установа у Републици Српској.