latinica  ћирилица
25/06/2015 |  09:03 | Аутор: Б92

Португал и Шведска ремијем до полуфинала

Фудбалери Португала и Шведске пласирали су се у полуфинале Европског првенства за младе које се игра у Чешкој.

Португалци и Швеђани обезбиједили су Олимпијске игре и место међу четири најбоље екипе на старом континенту, иако су одиграли неријешено.

Меч двије репрезентације завршен је резултатом 1:1, док су у групи Б на трећој и четвртој позицији остали Италија и Енглеска.

Италијани су у трећем колу савладали Енглеску резултатом 3:1, али их је пласмана у нокаут фазу коштао лошији међусобни скор са Шведском, која такође има четири бода.

Гол вриједан пласмана за екипу селектора Ериксона постигао је Тиблинг у 89. минуту, пошто је Пасијенсија донио предност Португалцима седам минута раније. Међутим, тај сусрет остаће упамћен по не баш спортском понашању два тима који су посљедња три минута одиграли буквално пјешке. Нико од играча на терену није желио да ризикује, играчи су се међусобно додавали док судија Клемен Турпин није означио крај и послао и једне и друге у полуфинале.

На другом мечу, Бенаси два пута и Белоти тресли су мреже Бутланда, док је почасни погодак за Енглеску дело Редмонда у посљедњем минуту сусрета.

У полуфиналу ће се састати Португал – Њемачка, односно Шведска – Данска.