latinica  ћирилица
25/06/2015 |  12:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Грчка доставила нове приједлоге кредиторима

Грчка влада је данас предала кредиторима ревидирани план реформи за добијање преостале финансијске помоћи, у тренутку када се министри финансија еврозоне припремају за наставак преговора у Бриселу о грчкој дужничкој кризи, јавља њујоршка агенција "Блумберг".

"На министрима финансија еврозоне је сада да размотре нове приједлоге како би утврдили да ли задовољавају захтјеве кредитора", изјавио је аустријски министар финансија Јерг Шелинг новинарима уочи почетка састанка еврогрупе.

Лоптица је сада пребачена у двориште еврогрупе, пошто је грчки премијер Алексис Ципрас завршио ванредни састанак са шефовима три међународна кредитора - Европске централне банке, Европске комисије и Међународног монетарног фонда, наводи њујоршка агенција.

Састанак министара финансија еврозоне о рјешењу грчке дужничке кризе завршен је синоћ без договора, пошто кредитори нису прихватили ревидирани план реформи који је званична Атина доставила да би деблокирала исплату преостале кредитне помоћи Грчкој, а затим је грчка делегација одбила контрапредлоге повјерилаца, јавиле су агенције.