latinica  ћирилица
25/06/2015 |  12:50 | Аутор: СРНА

Савјет Европе: Јачати међудржавну сарадњу и повјерење

Парламентарне делегације БиХ и земаља региона у Парламентарној скупштини Савјета Европе позвали су на јачање међудржавне сарадње и повјерења, те рјешавање свих отворених питања дијалогом.
Савјет Европе - Фото: СРНА
Савјет ЕвропеФото: СРНА

На састанку у Стразбуру, чији је домаћин био предсједавајући делегације БиХ Сенад Шепић, усаглашено је да делегације земаља региона кроз будуће партнерство и договор раде на даљем унапређењу међусобних односа.

Разговорано је и о сарадњи делегација у међународним парламентарним организацијама, јачању сарадње између земаља региона и заједничком наступу према Савјету Европе и ЕУ, саопштено је из парламента БиХ.

Истакнуто је да треба развијати сарадњу с циљем афирмације и заједничких интереса да би се тима јачала улога и позиција, како региона, тако и сваке од земаља.

Учесници састанка поздравили су и бројне активности, културна и политичка дешавања која је БиХ реализовала и планира реализовати поводом предсједавања Савјетом Европе.

Присутнима је представљена Светислава Булајић, која је кандидат за позицију генералног секретара Парламентарне скупштине Савјета Европе