latinica  ћирилица
25/06/2015 |  15:08 | Аутор: СРНА

Додик одликоваo младе фудбалере из Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик данас је чланове омладинске фудбалске репрезентације Србије који су поријеклом из Српске одликовао Медаљом заслуге за народ - за достигнућа у области спорта и освојену титулу првака свијета, којом се доприноси и општој афирмацији Републике Српске.
Додик одликовао младе фудбалере - Фото: СРНА
Додик одликовао младе фудбалереФото: СРНА

Одликовања су на пријему код предсједника Српске у Бањалуци примили Миладин Стевановић и Срђан Бабић, док Мијат Гаћановић и Немања Максимовић због обавеза нису присуствовали пријему.

Млади фудбалер из Бијељине Миладин Стевановић захвалио је предсједнику Српске за медаљу и данашњи пријем у Бањалуци и истакао да медаља предсједника Српске значи огромну подршку у даљој каријери.

"Ми смо ипак из Републике Српске и овако нешто нам посебно значи", рекао је Стевановић, изражавајући наду да ће у будућности бити још спортских успјеха, али и дочека побједника у Србији и Српској.

Он је захвалио и свим грађанима Србије и Српске на пријему и дочеку, нагласивши да су млади фудбалери након освојене титуле првака свијета једва чекали да стигну у Београд и својим кућама.

"Искрено, нисмо очекивали оволику еуфорију и након Београда видимо да је иста ситуација и у Републици Српској, због чега захваљујемо и поздрављамо све навијаче", рекао је Стевановић.

Млади фудбалер из Бањалуке Срђан Бабић рекао је да је одушевљен пријемом и одликовањем које је данас добио од предсједника Српске.

"Захвалан сам свима, а посебно ми значи све ово у мојој родној Бањалуци и Републици Српској гдје ми је срце на мјесту", нагласио је Бабић.

Младе фудбалере из Републике Српске данас је у Бањалуци угостила и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић.

Млада фудбалска репрезентација Србије, за играче млађе од 20 година, освојила је титулу свјетског шампиона на првенству одржаном на Новом Зеланду. Они су у финалној утакмици, послије продужетака, побиједили репрезентацију Бразила резултатом 2:1.