latinica  ћирилица
25/06/2015 |  15:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић позвао Ципраса у Београд

Премијер Србије Александар Вучић позвао је грчког колегу Алексиса Ципраса да посјети Србију и захвалио Влади Грчке на непромијењеном ставу према КиМ.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић, који је разговарао са шефом грчке дипломатије Никосом Коцијасом, истакао је да Србија сматра Грчку искреним пријатељем и да са великом пажњом прати дешавања на економском плану.

Тема разговора била је и сарадња у области енергетике и трговинске размјене.

Министар Коцијас нагласио је да у посјету Србији долази као пријатељ, да Грчка жели да помогне Србији да што прије постане чланица ЕУ и да даје пуну подршку што скоријем отварању првих поглавља, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

- Наше искуство у преговорима са ЕУ је добро и радо ћемо вам га уступити. Ако радимо заједно, можемо да помогнемо Европи да буде боља у преговорима са Србијом - истакао је Коцијас и потврдио долазак грчког премијера Ципраса у Србију, у јулу или септембру ове године.

Током састанка закључено је да ће двије земље интензивније сарађивати на свим пољима и договорено формирање заједничке техничке групе која ће се бавити економским питањима.

Грчка ће подржати и одржавање Балканске конференције за миграције како би земље региона покушале да нађу заједничко рјешење за повећан број тражиоца азила.

Коцијас је претходно разговарао са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем.