latinica  ћирилица
25/06/2015 |  20:24 | Аутор: Агенције

Париз: Блокиране улице, преврнути аутомобили (ВИДЕО)

Неколико стотина таксиста данас је у Паризу протествовало против Убера, популарне апликације која нуди услуге превоза а којој се таксисти жестоко противе.

Француска полиција била је принуђена употријебити сузавац како би разбила протесте које су данас организовали таксисти у Паризу. С друге стране, таксисти су блокирали поједине улице, палили гуме, а на снимцима који долазе из Париза могу се видјети и преврнути аутомобили.

Такође, медији наводе да таксисти дословно лове Убер возаче како би се с њима обрачунали. У појединим случајевима таксисти су превртали аутомобиле које користе Убер возачи.

Француски таксисти - нереди  (Фото:twitter)

Француски министар унутрашњих послова Бернард Казнев стао је на страну таксиста те позвао на забрану Убера у цијелој земљи.

Америчка пјевачица Кортни Лов нашла се у једном од Убер возила у које су огорчени таксисти покушавали ући. Ипак, успјела је побјећи а на друштевним мрежама је написала да је морала платити мотоциклисти да је извуче из хаоса у коме се нашла.

Огорчена, на свом Твитер профилу је написала: "Је ли ово Француска. Па сигурнија сам у Багдаду".

Протести се шире и ван Париза, посебно на југоисток Француске гдје таксисти већ блокирају поједине путеве. Саобраћај је блокиран у Тулузу, али и неким другим градовима.