latinica  ћирилица
25/06/2015 |  20:30 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Исконструисана афера са смишљеним циљем (ВИДЕО)

Обраћајући се посланицима у Народној скупштини премијерка Жељка Цвијановић истакла је да је ово исконструисана афера са смишљеним циљем.

- Бавећи се овим што јесте монтирана афера лицитирали сте ко су саговорници на снимку, о мјестима гдје су настали, да је настао у Министарству просвјете, Министарству туризма. Неки, за које сматрам да знају ко је монтирао снимак, тврде да је особа на снимку моја јетрва, неко из мог кабинета, моја снаха. Зар не мислите да је то угрожавање приватности и породице? - истакла је Цвијановићева.

Истакла је да материјал који је сакупљан и припремљен није стигао до суднице зато што је невалидан.

-  Своја сазнања дијелим са званичним органима. Овдје сте укрштали аргументе да је то снимак у комаду, да је из дијелова, да је аутентичан или није. Спомињали сте форензику, вјештачење, чули смо специјалног тужиоца, нагласила је она и упитала зашто то није послано на вјештачење.

Истакла је да је недопустиво се у НС РС лицитира ко су саговорници, износе локације, имена људи.

- Питате се зашто неко није провео истрагу укључујући и мене. Хоћете да се бавимо истражним радњама, а ја то нећу радити - рекла је Цвијановићева.

Премијерка је нагласила да је Влада формирана на регуларан начин и да је била нормална расподјела изборних мандата.

-  Мандати треба да припадају странкама а не појединцима, то је и моје мишљење, али тако нешто се никада није догодило. Није било покушаја, нити је извршено кривично дјело од стране мене, додала је она.

Цвијановићева је нагласила да ниједном није назвала никога из правосуђа да било шта уради.

- Непристојно је да појединци из опозиције пуштају снимак док ја имам излагање. Господо опозиционари, покушали сте помоћу некога другог да спријечите формирање власти. И тада се знало да ће посланици отићи из ваших редова јер су гледали како су се неки понашали током кампање, а неки након што су видјели понашање њихових колега у Сарајеву - рекла је  Цвијановићева.

Истакла је да није било куповине посланика и да нема потребе за вријеђањем посланика који су напустили опозицију.

- Жељка Цвијановић није купила ниједног посланика, нити има потребе да то ради, нити мисли да је неко на продају - закључила је премијерка.