latinica  ћирилица
26/06/2015 |  08:29 | Аутор: Б92

Милутинов 27. пик, Радичевић 57, Митровић 60.

Протекле ноћи одржан је НБА драфт, а међу 60 пикова нашла су се тројица српских кошаркаша – Никола Милутинов, Никола Радичевић и Лука Митровић.
Никола Милутинов (ФОТО: www.abaliga.com) -
Никола Милутинов (ФОТО: www.abaliga.com)

Милутинова су као 27. пика изабрали Сан Антонио Спарси, а пошто је изабран у првој рунди, већ наредне сезоне би могао да се нађе у најјачој лиги на свијету.

Међутим, мале су шансе да ће центар напустити Партизан, што признају и амерички медији, који су се већ потрудили да науче изговор његовог имена, па су за све које интересује спремили и упутство: кнее-ЦОЛЕ-ах милл-оох-ТЕЕ-нофф.

Радичевића, који тренутно брани боје Севиље, као 57. пика изабрали су Денвер Нагетси, док је посљедњи пик на драфту био капитен Црвене звезде и права на њега сада има Филаделфија.

Занимљиво, три клуба која су протекле ноћи изабрала српске кошаркаше, исто су учинили и прошле године, било директно или трејдом. Нагетси су се одлучили за Николу Јокића, 76ерси су изабрали Василија Мицића и Немању Дангубића, да би кошаркаша Црвене звезде прослиједили Спарсима.

За првог пика очекивано је изабран Карл-Ентони Таунс, а центра Универзитета Кентаки изабрали су Минесота Тимбервулвси. Анђело Расел са Охајо Стејта иде у Лос Анђелес као други пик, док се Филаделфија одлучила за центра Дјука Џалила Окафора као трећег.

Од играча који нису из САД први је изабран крилни центар Севиље Кристапс Порзингис и то за четвртог пика од стране Њујорк Никса. Одмах потом Орландо Меџик се одлучио за Марија Хезоњу, који тренутно брани боје Барселоне, и он је најбоље пласирани кошаркаш са ових простора на овогодишњем драфту.