latinica  ћирилица
26/06/2015 |  09:39 | Аутор: Мондо

Борац игра пријатељске утакмице са Триглавом и Динамом из Москве

Фудбалери бањалучког Борца започели су први дио припрема који ће одрадити у Дрвару.
Стадион ФК Борац - Фото: РТРС
Стадион ФК БорацФото: РТРС

Тренер бањалучког премијерлигаша Владо Јагодић изјавио је за Мондо да ће петодневне припреме бити прилика за доказивање свим младим играчима.

"Тек смо почели с радом, али морам да нагласим да сам задовољан начином на који момци испуњавају задате обавезе. Направили смо план и програм даљег рада, нема никаквих проблема, смјештај је одличан, као и пријем код домаћина, једино терен није баш превише адекватан па ћемо одиграти само једну међусобну тест утакмицу у понедјељак (17 х) након које ћу донијети одлуку о путницима у Словенију на други дио припрема", рекао је Јагодић.

"Црвено-плави" су за сада договорили и два пријатељска сусрета, која ће одиграти у Похорју.

"Први меч играћемо 4. јула против словеначког прволигаша Триглава из Крања, а четири дана касније и против московског Динама. Планирана су још два сусрета, 11. и 14. јула, али смо у фази преговора па не могу да откријем њихова имена".

Борац је због лоше финансијске ситуације и одласка неколицине играча, у нову сезону кренуо с подмлађеним саставом, а на бањалучки "Градски стадион" стигла су и тројица новајлија Слободан Лалић, Синиша Саничанин и Стојко Кикић, који су се према ријечима Јагодића, одлично уклопили у екипу црвено-плавих.

"Иако су млади, сва тројица су 'провјерени' играчи. Морам напоменути да сам Саничанина звао на окупљања док сам био селектор младе репрезентације БиХ, Кикић је јако потентан млади везиста, а искуство у посљедњој линији ће нам донијети Слободан Лалић, јер је био млади репрезентативац Србије и играч Чукаричког. Наравно, очекујем и од осталих да искористе шансу и да направимо једну солидну екипу".